Hanojské závitky
Suroviny
- 60 g Nudle skleněné
- 60 g Mrkev kořen
- 300 g Garnát obecný
- 20 g Thajská bazalka
- 20 g Koriandr čerstvý
- 80 g Zelí čínské
- 50 g Zelí hlávkové bílé
- 120 g Cibulka jarní
- 50 g Arašídy
- 50 g Protlak rajčatový
- 180 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Omáčka rybí
- 16 ks Rýžový papír
- 1 ks Chilli paprička
- 5 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 3 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 4 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- 5 polévková lžíce Máslo arašídové
- 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 53 g
- Sodík 810 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 126.2 mg
- Draslík 541.8 mg
- Vláknina 10226.8 mg
- Vitamín A 10226.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle připravíme podle návodu. Poté nudle slijeme a propláchneme studenou vodou. Všechny suroviny na omáčku (protlak, cukr, omáčky...) smícháme a dáme stranou. Nudle nakrájíme na odpovídající délku a promícháme s octem, rybí omáčkou, rozdrcenými arašídy a uvařenými nakrájenými garnáty.
-
2
Do mísy vložíme pokrájené čerstvé bylinky, zelné listy, listy čínského zelí, jarní cibulku a nastrouhanou mrkev. Přidáme směs s nudlemi, vše důkladně promícháme.
-
3
Rýžový papír jeden po druhém namočíme na 30 vteřin do teplé vody a rozložíme na rovný povrch. Na každý položíme malé množství směsi zeleniny a nudlí. Postupně stočíme do malých rolek. Okraje zahrnujeme dovnitř, aby náplň nevypadávala. Podáváme společně s
-
4
omáčkou na namáčení.