Vaječná paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 266.8 mg
- Draslík 221 mg
- Vláknina 2172.8 mg
- Vitamín A 2172.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce promícháme želatinu s vodou, necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí.
-
2
Želatinu vmícháme do zeleninového vývaru.
-
3
Našleháme šlehačku, vmícháme natvrdo uvařená a pokrájená vejce, zakysanou smetanu a tři čtvrtiny vývaru, osolíme, opepříme.
-
4
Směs dáme do 8 mističek, necháme cca 30 minut ztuhnout.
-
5
Ohřejeme zbylý vývar a potíráme jím jednotlivé porce, necháme je vychladit.
-
6
Paštiku vyklopíme, zdobíme vařenými a očištěnými garnáty, plátky citronu a snítkami kopru.