Vepřové maso s krájenými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 750 g Houby čerstvé
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 997.4 mg
  • Vláknina 13878.8 mg
  • Vitamín A 13878.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3222.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hranolky. Houby očistíme a rozpůlíme. Šalvěj omyjeme a lístky otrháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a maso na něm opečeme. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou. Přidáme zbytek oleje a opečeme na něm cibuli, houby a šalvěj. Přidáme smetanu a na mírném ohni ji necháme zhoustnout. Přidáme hořčici, vložíme do pánve maso, osolíme, opepříme a 5 minut zahříváme. Jako přílohu podáváme brambory s pažitkou.

Komentáře k receptu