Divoký knedlík ke zvěřině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 33 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 251.6 mg
- Draslík 79.4 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme slaninu na kostičky a dáme ji rozehřát. Přidáme na kostičky nakrájené housky, osmahneme do růžova a necháme vychladnout.
-
2
Ušleháme tuhý sníh z bílků.
-
3
Utřeme máslo se solí, vmícháváme postupně vejce a žloutky, po lžicích mléko, hrubou mouku, sníh a nakonec vmícháme osmaženou housku.
-
4
Naplníme do máslem vymazaného ubrousku, zavážeme a necháme vařit ve slané vodě 1 hodinu.
-
5
Uvařený knedlík nakrájíme nití a pokapeme máslem.