Červené zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 6 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 480.3 mg
- Vláknina 9900 mg
- Vitamín A 9900 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme, nakrouháme a dáme do mísy.
-
2
Přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, osladíme a osolíme.
-
3
Zalijeme červeným nebo bílým vínem, okyselíme citronem.
-
4
Vše dobře promícháme a necháme marinovat.
-
5
Nasekáme cibuli a zpěníme ji v rozpáleném tuku. Přidáme zelí i se šťávou a dusíme doměkka.