Červené zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 480.3 mg
  • Vláknina 9900 mg
  • Vitamín A 9900 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, nakrouháme a dáme do mísy.

  • 2

    Přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, osladíme a osolíme.

  • 3

    Zalijeme červeným nebo bílým vínem, okyselíme citronem.

  • 4

    Vše dobře promícháme a necháme marinovat.

  • 5

    Nasekáme cibuli a zpěníme ji v rozpáleném tuku. Přidáme zelí i se šťávou a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu