Rýže po kantonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 50 g Zázvor celý
  • 60 g Cibule
  • 80 g Pórek
  • 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Šunka dušená
  • 80 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 251.6 mg
  • Draslík 246.6 mg
  • Vláknina 5929.8 mg
  • Vitamín A 5929.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, pórek a zázvor oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    40ml oleje rozpálíme a usmažíme na něm omeletu z rozšlehaným vajec.

  • 3

    Vystydlou omeletu pokrájíme na nudličky, smícháme s pokrájenou šunkou.

  • 4

    Na zbytku oleje osmažíme pokrájenou cibuli, zázvor, pórek, omeletu, šunku a hrášek.

  • 5

    Poté přisypeme vařenou rýži, sůl a pepř.

  • 6

    Necháme 10 minut smažit a poté servírujeme.

Komentáře k receptu