Telecí plec v zeleninové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1300 g Telecí plec
  • 400 g Chřest bílý
  • 200 g Rajčata
  • 120 g Cibule
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Pažitka
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 186.3 mg
  • Draslík 1199.3 mg
  • Vláknina 6349.5 mg
  • Vitamín A 6349.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké.

  • 2

    Rajčata a česnek oloupeme, rajčata pokrájíme na kostičky.

  • 3

    Chřest uvaříme a dáme stranou.

  • 4

    Žampiony pokrájíme na plátky a necháme 5 minut osmahnout na rozpáleném másle.

  • 5

    Maso osmahneme na rozpáleném oleji po dobu 20 minut.

  • 6

    Přidáme cibuli a smažíme dalších 5 minut.

  • 7

    Přisypeme mouku a dobře promícháme, povaříme dalších 5 minut.

  • 8

    Zalijeme vývarem, přidáme svazek bylin, rajčata, česnek a protlak.

  • 9

    Vše osolíme a opepříme.

  • 10

    Uvedeme k varu a dusíme 90 minut.

  • 11

    Do omáčky přidáme žampiony a chřest nakrájený na menší kousky.

  • 12

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu