Rajčatová omáčka s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 100 g Olivy černé
  • 60 g Cibule
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 380.5 mg
  • Vláknina 6149.8 mg
  • Vitamín A 6149.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky.

  • 2

    Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak.

  • 3

    Necháme hodinu vařit.

  • 4

    Olivy pokrájíme na drobnější kousky, smícháme s olejem a pokrájenou cibulí.

  • 5

    Protlak odstavíme z plotny a vmícháme směs z oliv.

  • 6

    Vhodnou přílohou jsou například vařené těstoviny.

Komentáře k receptu