Rajčatová omáčka s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 380.5 mg
- Vláknina 6149.8 mg
- Vitamín A 6149.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky.
-
2
Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak.
-
3
Necháme hodinu vařit.
-
4
Olivy pokrájíme na drobnější kousky, smícháme s olejem a pokrájenou cibulí.
-
5
Protlak odstavíme z plotny a vmícháme směs z oliv.
-
6
Vhodnou přílohou jsou například vařené těstoviny.