Bylinková omáčka s kapary

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Majonéza
  • 50 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Okurky nakládané
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1162 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 2875 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 205.5 mg
  • Vláknina 4607 mg
  • Vitamín A 4607 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 18.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozmícháme majonézu s hořčicí a zakysanou smetanou, poté přidáme okurky nakrájené na kostičky.

  • 2

    Kapary, petrželku a estragon nasekáme a přimícháme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčka je vhodná na vaječné, rybí i zeleninové saláty.

Komentáře k receptu