Zázvorová kuřecí prsíčka
Suroviny
- 170 g Hrášek
- 400 g Kuřecí prsa
- 80 g Mrkev kořen
- 160 g Pórek
- 40 g Sezam - semena
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Zázvor celý
- 130 g Fazolové klíčky
- 30 g Koriandr čerstvý
- 25 ml Omáčka sójová
- 25 ml Sherry brandy
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 56 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 793.3 mg
- Vláknina 14931.5 mg
- Vitamín A 14931.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme citrónovou kůru a sťávu, polovinu rozetřeného česneku, koriandr a vše opepříme. Přidáme kuřecí maso, obalíme ho v marinádě a necháme hodinu marinovat.
-
2
Nasucho opražíme sezamová semínka a pravidelně je přitom mícháme. Potom je odložíme stranou. Do woku přilijeme olej a 30 sekund v něm smažíme zázvor a zbytek česneku. Přidáme kuře i s marinádou a smažíme je 4 minuty.
-
3
Přihodíme mrkev a pór a smažíme je 2 minuty. Dále přidáme hrášek a fazolové kličky a smažíme je další 3 minuty dokud není maso se zeleninou měkké. Na závěr přilijeme sherry a sójovou omáčku a 2 minuty je necháme prohřát. Pokrm posypeme sezamovými semínky a podáváme.