Zelí s rajčaty a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 30 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1828.4 mg
  • Vláknina 53014.8 mg
  • Vitamín A 53014.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 374.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji zprudka opečeme čtvrtky omytého hlávkového zelí. Přidáme na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájená sušená rajčata a očištěnou, na proužky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše osmahneme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do vypečené šťávy přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pokrm asi 15 minut.

  • 3

    Nakonec vmícháme kapary a ihned podáváme.

Komentáře k receptu