Zelí s rajčaty a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 15 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1828.4 mg
- Vláknina 53014.8 mg
- Vitamín A 53014.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 374.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém oleji zprudka opečeme čtvrtky omytého hlávkového zelí. Přidáme na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájená sušená rajčata a očištěnou, na proužky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše osmahneme, osolíme a opepříme.
-
2
Do vypečené šťávy přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme pokrm asi 15 minut.
-
3
Nakonec vmícháme kapary a ihned podáváme.