Bramborová pizza s dvojím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Droždí
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 1000 g Brambory
  • 150 g Sýr Gouda 45%
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 138.5 mg
  • Draslík 1232.1 mg
  • Vláknina 16978.8 mg
  • Vitamín A 16978.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do ohřátého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a spolu s olejem, vejcem a moukou smíchanou se špetkou soli vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté čistou utěrkou asi 45 minut kynout.

  • 2

    Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a umícháme se smetanou na hladký krém.

  • 3

    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 4

    Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na máslem vymazaném plechu. Okraje zdvihneme a těsto potřeme gorgonzolovým krémem, poklademe bramborami, osolíme a opepříme. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a majoránkou.

  • 5

    Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 35-40 minut.

Komentáře k receptu