Bramborová pizza s dvojím sýrem
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Droždí
- 100 g Sýr Gorgonzola
- 1000 g Brambory
- 150 g Sýr Gouda 45%
- 10 g Máslo čerstvé
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1106 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 138.5 mg
- Draslík 1232.1 mg
- Vláknina 16978.8 mg
- Vitamín A 16978.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do ohřátého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a spolu s olejem, vejcem a moukou smíchanou se špetkou soli vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté čistou utěrkou asi 45 minut kynout.
-
2
Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a umícháme se smetanou na hladký krém.
-
3
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
4
Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na máslem vymazaném plechu. Okraje zdvihneme a těsto potřeme gorgonzolovým krémem, poklademe bramborami, osolíme a opepříme. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a majoránkou.
-
5
Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 35-40 minut.