Kořeněná Mulligatawny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže dlouhozrnná
  • 150 g Jogurt bílý
  • 250 g Kuřecí maso grilované
  • 3 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Jablka
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 1242 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 192.8 mg
  • Vláknina 6952.3 mg
  • Vitamín A 6952.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli, česnek a zázvor a na jemno nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři roztlučeme hřebíček a římský kmín.

  • 2

    Rozehřejeme máslo a drcené koření na něm osmahneme. Přidáme česnek, cibuli, zázvor a zeleninu a krátce orestujeme. Posypeme kari a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Poté přimícháme rýži a jogurt a vaříme na středním ohni, nezakryté, cca 15 min.

  • 3

    Mezitím rozčtvrtíme jablko, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Z masa odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jablkem přidáme do polévky. Povaříme dalších 5 min. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 4

    Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanými lístky petrželky a podáváme.

Komentáře k receptu