Kořeněná Mulligatawny
Suroviny
- 100 g Rýže dlouhozrnná
- 150 g Jogurt bílý
- 250 g Kuřecí maso grilované
- 3 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Jablka
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 108 g
- Sodík 1242 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 192.8 mg
- Vláknina 6952.3 mg
- Vitamín A 6952.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli, česnek a zázvor a na jemno nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři roztlučeme hřebíček a římský kmín.
-
2
Rozehřejeme máslo a drcené koření na něm osmahneme. Přidáme česnek, cibuli, zázvor a zeleninu a krátce orestujeme. Posypeme kari a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Poté přimícháme rýži a jogurt a vaříme na středním ohni, nezakryté, cca 15 min.
-
3
Mezitím rozčtvrtíme jablko, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Z masa odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jablkem přidáme do polévky. Povaříme dalších 5 min. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
4
Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanými lístky petrželky a podáváme.