Rybí krokety s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Chléb toastový
  • 350 g Filé rybí
  • 100 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2451 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 254 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 153.5 mg
  • Vláknina 5290.8 mg
  • Vitamín A 5290.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z toastového chleba odkrojíme kůru, natrháme ho na kousky. Rybí filé nakrájíme. Obojí spolu se sherry rozmixujeme na pyré, přidáme 1 vejce. Petrželku opláchneme, osušíme, polovinu nasekáme najemno. Přidáme ji k rybě, vmícháme ještě citronovou kůru a mletý koriandr. Ochutíme solí a pepřem. Poté z hmoty lehce pomoučenýma rukama tvarujeme kuličky.

  • 2

    Do misek nasypeme zbytek mouky, strouhanku a do třetí rozklepneme a našleháme vejce. Krokety postupně obalíme v trojobalu. Olej na fritování rozpálíme a krátce v něm osmažíme nejprve zbylé snítky petrželky a po vyjmutí fritujeme krokety cca 4 min dozlatova.

  • 3

    Necháme osušit na papírové utěrce a podáváme teplé s osminkami citronu a petrželkou. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.

Komentáře k receptu