Rybí krokety s petrželkou
Suroviny
- 50 g Chléb toastový
- 350 g Filé rybí
- 100 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2451 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 254 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 153.5 mg
- Vláknina 5290.8 mg
- Vitamín A 5290.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z toastového chleba odkrojíme kůru, natrháme ho na kousky. Rybí filé nakrájíme. Obojí spolu se sherry rozmixujeme na pyré, přidáme 1 vejce. Petrželku opláchneme, osušíme, polovinu nasekáme najemno. Přidáme ji k rybě, vmícháme ještě citronovou kůru a mletý koriandr. Ochutíme solí a pepřem. Poté z hmoty lehce pomoučenýma rukama tvarujeme kuličky.
-
2
Do misek nasypeme zbytek mouky, strouhanku a do třetí rozklepneme a našleháme vejce. Krokety postupně obalíme v trojobalu. Olej na fritování rozpálíme a krátce v něm osmažíme nejprve zbylé snítky petrželky a po vyjmutí fritujeme krokety cca 4 min dozlatova.
-
3
Necháme osušit na papírové utěrce a podáváme teplé s osminkami citronu a petrželkou. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.