Polévka z mořských ryb a kukuřice
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 500 g Kukuřice
- 125 g Dýně
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 250 g Treska aljašská
- 12 g Česnek
- 250 ml Protlak rajčatový
- 0.25 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Brambory
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Citrony
- 1.25 l Vývar rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1140 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 32.1 mg
- Draslík 806.6 mg
- Vláknina 4958 mg
- Vitamín A 4958 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou malou cibuli a dva utřené stroužky česneku. Opékáme, než začnou měnit barvu.
-
2
Přidáme sladkou kukuřici, na kostičky nakrájenou dýni, na kostky nakrájený brambor a nasekanou chilli papričku bez semen. Dusíme ještě cca 5 minut pod pokličkou.
-
3
Přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, bobkový list, sůl, pepř, tymián, vaříme do měkka cca 15 minut.
-
4
Přidáme na velké kousky nakrájené tužší bílé rybí maso a jen krátce prohřejeme.
-
5
Odstraníme bobkový list a podáváme zdobené citronem.