Pečené tofu se žampiony
Suroviny
- 500 g Sýr sójový - Tofu
- 500 g Žampiony čerstvé
- 125 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 6.6 mg
- Draslík 520 mg
- Vláknina 10724.2 mg
- Vitamín A 10724.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm po všech stranách tofu nakrájené na kousky. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Do výpeku přidáme máslo, vložíme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájené cibulky. Krátce osmahneme, poprášíme karí kořením a zalijeme vývarem. Nakonec ochutíme sójovou omáčkou a pepřem. Pod pokličkou povaříme asi 10 minut.
-
3
Do pánve přidáme tofu, jen krátce prohřejeme a okořeníme koriandrem.
-
4
Pokrm upravíme na talíře a podáváme.