Polévka rybí se zeleninou
Suroviny
- 250 g Filé rybí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Pórek
- 3 ks Krabí tyčinky
- 1 ks Mrkev kořen
- 8 ks Kaštany vodní
- 1 ks Cuketa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.2 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 5 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 56.8 mg
- Draslík 446 mg
- Vláknina 6340.3 mg
- Vitamín A 6340.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé nebo rybí filety nakrájíme na kostky o hraně 2,5 cm. Mletý zázvor smícháme se solí a potřeme směsí ryby. Necháme marinovat 30 minut.
-
2
Rozdělíme pórek na zelenou a bílou část, každou pokrájíme na kousky o délce 2,5 cm a poté každý kus na proužky. Zelené a bílé proužky dáme do zvláštní misky. Krabí maso pokrájíme na kousky dlouhé 1 cm.
-
3
Rozehřejeme v pánvi olej. Jakmile bude horký, přidáme bílou část pórku a smažíme několik minut, přidáme mrkev a pokrájené vodní kaštany, vše smažíme 2 minuty.
-
4
Přilijeme vývar, uvedeme do varu, přidáme citronovou šťávu a sójovou omáčku, 2 minuty povaříme. Přidáme kusy ryby a vaříme 5 minut, dokud se nezačne maso trochu rozpadat. Přidáme zelenou část pórku a cuketu a vaříme minutu. Přidáme pokrájené krabí tyčinky, opepříme.
-
5
Necháme minutu povařit a podáváme horké.