Polévka rybí se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Filé rybí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Krabí tyčinky
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 8 ks Kaštany vodní
  • 1 ks Cuketa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 56.8 mg
  • Draslík 446 mg
  • Vláknina 6340.3 mg
  • Vitamín A 6340.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé nebo rybí filety nakrájíme na kostky o hraně 2,5 cm. Mletý zázvor smícháme se solí a potřeme směsí ryby. Necháme marinovat 30 minut.

  • 2

    Rozdělíme pórek na zelenou a bílou část, každou pokrájíme na kousky o délce 2,5 cm a poté každý kus na proužky. Zelené a bílé proužky dáme do zvláštní misky. Krabí maso pokrájíme na kousky dlouhé 1 cm.

  • 3

    Rozehřejeme v pánvi olej. Jakmile bude horký, přidáme bílou část pórku a smažíme několik minut, přidáme mrkev a pokrájené vodní kaštany, vše smažíme 2 minuty.

  • 4

    Přilijeme vývar, uvedeme do varu, přidáme citronovou šťávu a sójovou omáčku, 2 minuty povaříme. Přidáme kusy ryby a vaříme 5 minut, dokud se nezačne maso trochu rozpadat. Přidáme zelenou část pórku a cuketu a vaříme minutu. Přidáme pokrájené krabí tyčinky, opepříme.

  • 5

    Necháme minutu povařit a podáváme horké.

Komentáře k receptu