Játrové knedlíčky z drůbežích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 5 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 57.2 mg
- Draslík 103.4 mg
- Vláknina 453.3 mg
- Vitamín A 453.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme, opláchneme a necháme okapat. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli, máslo rozpustíme.
-
2
Játra nožem naškrábeme, vložíme do mísy spolu s ostatními ingrediencemi a vymícháme kompaktní hmotu. Z té tvoříme vlhkýma rukama malé kuličky. Knedlíčky většinou zavařujeme přímo do polévky a vaříme podle jejich velikosti. Od pěti do deseti minut.