Polévka indická bramborová s hráškem
Suroviny
- 225 g Brambory
- 100 g Hrášek
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 9 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1126 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 4.4 mg
- Draslík 715.4 mg
- Vláknina 10904.8 mg
- Vitamín A 10904.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozehřejem rostlinný olej, přidáme pokrájenou cibuli, česnek a brambory. Smažíme za občasného míchání 5 minut, přidáme mleté koření a smažíme minutu. Přidáme zeleninový vývar a nasekanou chilli papričku, směs uvedeme do varu. Stáhneme plamen a vaříme pod pokličkou 20 minut.
-
2
Přidáme hrášek, 5 minut povaříme. Přimícháme jogurt, osolíme a opepříme.
-
3
Polévku nalijeme do misek, ozdobíme nasekaným koriandrem a podáváme.