Teplý salát s květákem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 400 g Květák
  • 5 g Sůl
  • 60 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 62 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 615.4 mg
  • Vláknina 9200 mg
  • Vitamín A 9200 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z obou druhů zeleniny vykrájíme malé růžičky, přičemž silné části stonku dáme stranou. Růžičky i stonky brokolice a květáku umyjeme a nasypeme do vroucí vody. Osolíme a vaříme 4-5 minut.

  • 2

    Slijeme, nasypeme na servírovací talíř a pokapeme octem, dokud je zelenina ještě teplá. Tento salát servírujeme teplý.

Komentáře k receptu