Teplý salát s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 62 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 1 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 615.4 mg
- Vláknina 9200 mg
- Vitamín A 9200 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z obou druhů zeleniny vykrájíme malé růžičky, přičemž silné části stonku dáme stranou. Růžičky i stonky brokolice a květáku umyjeme a nasypeme do vroucí vody. Osolíme a vaříme 4-5 minut.
-
2
Slijeme, nasypeme na servírovací talíř a pokapeme octem, dokud je zelenina ještě teplá. Tento salát servírujeme teplý.