Polévka krabí se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 89 g
- Sodík 1033 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 44.3 mg
- Draslík 659.2 mg
- Vláknina 6013 mg
- Vitamín A 6013 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké pánve s rybím vývarem vložíme nakrájenou mrkev na malé kousky, pokrájený pórek a bobkový list. Uvedeme vše do varu. Stáhneme plamen, zakryjeme pánev pokličkou a 10 minut povaříme, až zelenina bude měkká.
-
2
Z vařených krabů obereme maso. Klepeta odlomíme a dáme stranou, maso vybereme i z ulomených klepet. Přidáme do pánve krabí maso s nastrouhaným zázvorem, badyánem, sójovou omáčkou a uvedeme do varu. Necháme vařit 10 minut, aby se krabí maso prohřálo.
-
3
Osolíme, opepříme a můžeme ozdobit krabím klepetem. Podáváme.