Polévka krabí se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Badyán
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Krab
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8.5 dl Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 1033 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 44.3 mg
  • Draslík 659.2 mg
  • Vláknina 6013 mg
  • Vitamín A 6013 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké pánve s rybím vývarem vložíme nakrájenou mrkev na malé kousky, pokrájený pórek a bobkový list. Uvedeme vše do varu. Stáhneme plamen, zakryjeme pánev pokličkou a 10 minut povaříme, až zelenina bude měkká.

  • 2

    Z vařených krabů obereme maso. Klepeta odlomíme a dáme stranou, maso vybereme i z ulomených klepet. Přidáme do pánve krabí maso s nastrouhaným zázvorem, badyánem, sójovou omáčkou a uvedeme do varu. Necháme vařit 10 minut, aby se krabí maso prohřálo.

  • 3

    Osolíme, opepříme a můžeme ozdobit krabím klepetem. Podáváme.

Komentáře k receptu