Polenta z kukuřičné krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1046 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 16.4 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí osolené vody nasypeme opatrně kukuřičnou krupici, dobře rozmícháme a na velmi mírném ohni vaříme za občasného promíchání 20 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Z polenty vytvarujeme kolečka, která smažíme na rozehřátém másle dozlatova. Rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
-
2
Podáváme jako přílohu k pečenému masu.