Polévka telecí se šunkou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 450 g Šunka dušená
- 100 g Těstoviny konzumní
- 450 g Telecí maso přední
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Celer řapíkatý
- 8 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 1 l Hovězí vývar základní
- 1.5 dl Sherry brandy
- 3 polévková lžíce Želé rybízové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1017 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 119 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 252 mg
- Draslík 1568.8 mg
- Vláknina 45813.2 mg
- Vitamín A 45813.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme ve velkém hrnci máslo. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, telecí maso, šunku, celer a smažíme 6 minut na mírném plameni.
-
2
Zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Přiléváme postupně vývar, bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni hodinu. Poté sundáme hrnec z ohně, přidáme želé z červeného rybízu a krémové sherry a mícháme, aby se vše spojilo. Necháme odležet 4 hodiny.
-
3
Vyndáme z hrnce bobkový list. Prohřejeme polévku na mírném ohni. V lehce osolené vodě uvaříme 12 minut vermicelli - těstoviny. Vmícháme poté do polévky a servírujeme.