Mleté jehněčí maso po africku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 41 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 212.8 mg
- Draslík 499.2 mg
- Vláknina 6030 mg
- Vitamín A 6030 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 444.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu rozehřejeme na 180°C. Na pánvi rozehřejeme olej a asi tak 5 minut na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Mezitím si vedle do mističky nakrájíme veku na kostičky, zalijeme mlékem, necháme nabobtnat.
-
2
Na pánvičce orestujeme mleté maso, přidáme kari pastu a česnek, trošku koření, špetku soli, restujeme cca dalších 5 minut. Zakápneme citrónovou šťávou a posypeme meruňkami, můžeme přidat i hrozinky, případně mandle.
-
3
Z veky vymáčkneme přebytečné mléko, veku položíme k masu. Vzniklou směs dáme do pekáče a slijeme nadbytečný tuk. Do mléka, které zbylo od nasáklých vek, vmícháme vajíčko se špetkou koření. Přidáme trochu mléko a ozdobíme ozdobíme nasekanými mandlemi. Pečeme cca 30 minut dorůžova.