Mleté jehněčí maso po africku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 85 g Meruňky
  • 455 g Jehněčí maso mleté
  • 285 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 plátek Veka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 212.8 mg
  • Draslík 499.2 mg
  • Vláknina 6030 mg
  • Vitamín A 6030 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 444.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozehřejeme na 180°C. Na pánvi rozehřejeme olej a asi tak 5 minut na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Mezitím si vedle do mističky nakrájíme veku na kostičky, zalijeme mlékem, necháme nabobtnat.

  • 2

    Na pánvičce orestujeme mleté maso, přidáme kari pastu a česnek, trošku koření, špetku soli, restujeme cca dalších 5 minut. Zakápneme citrónovou šťávou a posypeme meruňkami, můžeme přidat i hrozinky, případně mandle.

  • 3

    Z veky vymáčkneme přebytečné mléko, veku položíme k masu. Vzniklou směs dáme do pekáče a slijeme nadbytečný tuk. Do mléka, které zbylo od nasáklých vek, vmícháme vajíčko se špetkou koření. Přidáme trochu mléko a ozdobíme ozdobíme nasekanými mandlemi. Pečeme cca 30 minut dorůžova.

Komentáře k receptu