Krupicový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 13 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 203.4 mg
- Draslík 104.4 mg
- Vláknina 2966.7 mg
- Vitamín A 2966.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko osolíme, zavaříme krupici, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a povaříme na hustou kaši. Dáme vychladnout.
-
2
Utřeme máslo s 60g cukru a špetkou soli do pěny, vmícháme postupně 3 žloutky a vše zamícháme do krupicové kaše. Nakonec vmícháme tuhý sníh s cukrem.
-
3
Formu vymastíme, vyložíme ovocem a zalijeme krupicovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Hotový nákyp nakrájíme na kostky a podáváme s kompotovou šťávou.