Dušená mrkev s kořenovou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 241 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 324.5 mg
- Vláknina 10440.5 mg
- Vitamín A 10440.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a kořenovou petržel očistíme, opláchneme a nakrájíme na hrubší kolečka, cibuli drobně pokrájíme.
-
2
Cibuli zpěníme na oleji, vsypeme mrkev s petrželí, chvilku restujeme, poté podlijeme polovinou vody, přidáme sůl, mletý kmín, pepř, Podravku a dusíme, dokud není zelenina téměř měkká. Voda by se měla zcela vydusit.
-
3
Zeleninu zaprášíme moukou, chvilku restujeme, poté zalijeme druhou polovinou vody a dodusíme.