Dušená mrkev s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Mrkev kořen
  • 20 g Olej rostlinný
  • 100 g Petržel kořen
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Podravka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 241 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 324.5 mg
  • Vláknina 10440.5 mg
  • Vitamín A 10440.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a kořenovou petržel očistíme, opláchneme a nakrájíme na hrubší kolečka, cibuli drobně pokrájíme.

  • 2

    Cibuli zpěníme na oleji, vsypeme mrkev s petrželí, chvilku restujeme, poté podlijeme polovinou vody, přidáme sůl, mletý kmín, pepř, Podravku a dusíme, dokud není zelenina téměř měkká. Voda by se měla zcela vydusit.

  • 3

    Zeleninu zaprášíme moukou, chvilku restujeme, poté zalijeme druhou polovinou vody a dodusíme.

Komentáře k receptu