Jehněčí roláda se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 325.4 mg
- Vláknina 6331.3 mg
- Vitamín A 6331.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1203.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nařízneme, rozevřeme a naklepeme, aby vznikla dostatečná plocha na naplnění. Maso osolíme a opepříme.
-
2
Na pánvi osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hrst posekaného kopru a rozmrzlý špenát a všechno chvíli restujeme. Nakonec přisypeme nastrouhaný sýr a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se sýr nerozteče. Osolíme, opepříme a vzniklou náplň rozprostřeme na jehněčí maso, zabalíme a převážeme provázkem nebo použijeme potravinářskou síťku na zpevnění rolády.
-
3
Pečeme asi 45 minut až se vytvoří kůrka. Necháme vychladnout, aby šla roláda dobře nakrájet. Poté jednotlivé plátky vrátíme do vypečené šťávy a v troubě ohřejeme.