Jehněčí roláda se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 7 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 500 g Špenátový protlak mražený
  • 2 ks Cibule
  • 1 kg Jehněčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 325.4 mg
  • Vláknina 6331.3 mg
  • Vitamín A 6331.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1203.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nařízneme, rozevřeme a naklepeme, aby vznikla dostatečná plocha na naplnění. Maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Na pánvi osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hrst posekaného kopru a rozmrzlý špenát a všechno chvíli restujeme. Nakonec přisypeme nastrouhaný sýr a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se sýr nerozteče. Osolíme, opepříme a vzniklou náplň rozprostřeme na jehněčí maso, zabalíme a převážeme provázkem nebo použijeme potravinářskou síťku na zpevnění rolády.

  • 3

    Pečeme asi 45 minut až se vytvoří kůrka. Necháme vychladnout, aby šla roláda dobře nakrájet. Poté jednotlivé plátky vrátíme do vypečené šťávy a v troubě ohřejeme.

Komentáře k receptu