Pečený karamel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 šálek Med včelí
  • 1 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 šálek Smetana 6% (do kávy)
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 457.7 mg
  • Draslík 41.1 mg
  • Vláknina 62.5 mg
  • Vitamín A 62.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni svaříme smetanu ke šlehání a po odstavení přidáme druhou smetanu.

  • 2

    Cukr zkaramelizujeme dohněda, potom přidáme med. Vedle smícháme žloutky a vložíme je do karamelové směsi, přidáme extrakt a sůl. Obě směsi smícháme, nalijeme do několika varných misek a ty položíme do vodní lázně. Vše vložíme do trouby a pečeme asi 70 minut.

  • 3

    Karamel podáváme teplý.

Komentáře k receptu