Kynuté jahodové knedlíky

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 250 g Tvaroh tvrdý
  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 989 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 129 g
  • Cholesterol 112.6 mg
  • Draslík 397.2 mg
  • Vláknina 12550 mg
  • Vitamín A 12550 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, lžičku krupicového cukru a polovinu vlažného mléka.

  • 2

    Když vzejde kvásek přilijeme zbytek mléka, vejce a sůl. Vypracujeme tužší nelepivé těsto, necháme hodinu kynout. Rozválíme na 1 cm silný plát, rozkrájíme na čtverce 8 x 8 cm, do každého zabalíme jahodu a vytvarujeme knedlík. Knedlíky vaříme asi 8 min, až vyplavou.

  • 3

    Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky zůstaly nadýchané. Zdobíme strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu