Kynuté jahodové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 989 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 36 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 129 g
- Cholesterol 112.6 mg
- Draslík 397.2 mg
- Vláknina 12550 mg
- Vitamín A 12550 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, lžičku krupicového cukru a polovinu vlažného mléka.
-
2
Když vzejde kvásek přilijeme zbytek mléka, vejce a sůl. Vypracujeme tužší nelepivé těsto, necháme hodinu kynout. Rozválíme na 1 cm silný plát, rozkrájíme na čtverce 8 x 8 cm, do každého zabalíme jahodu a vytvarujeme knedlík. Knedlíky vaříme asi 8 min, až vyplavou.
-
3
Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky zůstaly nadýchané. Zdobíme strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.