Jahodová bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1126 kcal
- Sacharidy 181 g
- Tuky 35 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 176 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 732.1 mg
- Vláknina 16232 mg
- Vitamín A 16232 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme vlažné mléko a polovinu mouky.
-
2
Bílky a sůl ušleháme do tuhého sněhu, přidáme zbytek mouky a kypřící prášek, vše spojíme do hladkého těsta.
-
3
Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme polovinu těsta, poklademe polovinou jahod, zalijeme zbytkem těsta a ozdobíme druhou polovinou jahod.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout a pocukrujeme.