Pikantní omáčka s dušeným štikozubcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 6 g Petržel - nať
  • 80 g Paprika červená
  • 6 g Kerblík
  • 800 g Štikozubec
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 20 ml Hořčice
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 729 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 1452.5 mg
  • Vláknina 8620.5 mg
  • Vitamín A 8620.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a vykuchanou rybu vložíme do parního hrnce.

  • 2

    Do další nádoby pod maso dáme nakrájenou cibuli, petržel, bobkový list a ocet.

  • 3

    Vaříme v páře 20 minut.

  • 4

    Papriku oloupeme a vyjmeme jadřinec, dužinu pokrájíme na proužky.

  • 5

    Máslo rozpálíme, přidáme citronovou šťávu, hořčici, sekaný kerblík a papriku.

  • 6

    Necháme prohřát a odstavíme stranou.

  • 7

    Maso servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu