Hráškové rizoto s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 942 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1320 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 161.6 mg
- Vláknina 7086 mg
- Vitamín A 7086 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ohřejeme drůbeží vývar. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk, vmícháme rýži a hrášek a vaříme tak dlouho, dokud rýže nezesklovatí.
-
2
Přidáme bílé víno a za stálého míchání jej necháme odpařit. Přilijeme naběračku vývaru a opět mícháme. Až bude rýže měkká, ale při skusu stále ještě pevná, odstraníme hrnec ze sporáku.
-
3
Vmícháme do rýže bylinkovou pomazánku a podle chuti osolíme opepříme.
-
4
Než budeme pokrm podávat, necháme vše 5 minut odpočinout. Poté rizoto rozdělíme do mističek, ozdobíme hlavičkami chřestu a kostičkami čili papriček.