Tropický salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 ks Jahody zahradní
  • 0.5 ks Meloun vodní
  • 0.5 ks Meloun žlutý
  • 1 šálek Hroznové víno
  • 0.25 šálek Voda pitná
  • 0.25 šálek Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 252.6 mg
  • Vláknina 2610.9 mg
  • Vitamín A 2610.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodní meloun zbavíme červené dužiny a vytvoříme z ní kolečka, popřípadě krychličky. Zbytek bílé a zelené dužiny vydlabeme a vyhodíme, melounovou kůru uschováme a uložíme do ledničky. Totéž uděláme i se žlutým melounem, ale kůru vyhodíme. Kolečka nebo krychličky melounů odložíme do mísy. Jahody omyjeme, odstraníme stopku a nakrájíme na silnější plátky. Hrozny omyjeme a obojí přidáme k melounům.

  • 2

    Na sporáku svaříme vodu a cukr a povaříme pět minut. Po prochladnutí sirup přilijeme k ovoci a necháme hodinu stát. Pak z lednice vyjmeme meloun a naplníme ho ovocem a sirupem. Nakonec ho vrátíme do ledničky a necháme ho tam dvacet minut.

  • 3

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu