Rajčata s rýžovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Rýže carnaroli
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 30 g Oříšky piniové
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 8 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mascarpone
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 1131.7 mg
  • Vláknina 7922.3 mg
  • Vitamín A 7922.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.3 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vršky omytých a osušených rajčat seřízneme a lžičkou vydlabeme dužninu. Nakrájíme dužninu na kostičky a odložíme stranou.

  • 2

    Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.

  • 3

    V hrnci na rozehřátém másle a sádle osmahneme cibuli a česnek, přidáme rýži a krátce ji opečeme. Postupně přiléváme víno a horký vývar a při mírné teplotě dusíme tak dlouho, dokud se do rýže nevsákne veškerá tekutina. Rýží občas zamícháme.

  • 4

    Do uvařené rýže vmícháme parmezán a sýr mascarpone. Připravenou směsí naplníme vydlabaná rajčata. Přiklopíme je odkrojeným vrškem a vložíme ve vymazané formě do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme asi 15 minut.

  • 5

    V hrnci zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm česnek. Přidáme zbylou rýži, kterou krátce propečeme. Vložíme opáchnutý špenát, kostičky rajčat a přiklopené dusíme při střední teplotě asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 6

    Na suché pánvi opražíme piniová semena.

  • 7

    Rajčata servírujeme se špenátem a posypaná piniovými semeny.

Komentáře k receptu