Smažená mrkev s dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1638 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 131 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 86.3 mg
- Draslík 413.8 mg
- Vláknina 29700 mg
- Vitamín A 29700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme, omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na větší hranolky a v osolené vodě asi 15minut povaříme. Poté vyjmeme a zchladíme pod studenou vodou.
-
2
Rozmícháme mouku se špetkou cukru a 250ml vody. Mrkev v těstíčku obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat nejlépe na papírové utěrce.
-
3
Mezitím očistíme a omyjeme fenykl a včetně natě nasekáme najemno. 2lžíce fenyklu smícháme s jogurtem a solí a podáváme ke smažené mrkvi.