Rýžová nádivka s husími játry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže dušená
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Játra husí
  • 30 g Kohoutí varlata
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Šalotka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Šunka dušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 991 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 86.1 mg
  • Draslík 85.2 mg
  • Vláknina 1797.5 mg
  • Vitamín A 1797.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku, husí játra a odblaněná kohoutí varlata nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky.

  • 2

    V pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme všechno maso, žampiony a zvolna orestujeme. Vyndáme z pánve a vmícháme do dušené rýže. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř a dvě lžíce čerstvého másla, promícháme s rýží, až vznikne jednolitá směs.

  • 3

    Tato nádivka se používá k nadívání veškeré drůbeže.

Komentáře k receptu