Vepřové klobásy na fazolích
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 75 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 8 ks Klobása vepřová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 72 g
- Sodík 1855 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 148 mg
- Draslík 1350.3 mg
- Vláknina 13105.8 mg
- Vitamín A 13105.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové klobásky osmažíme na pánvi nebo opečeme pod grilem dozlatova.
-
2
Ve vyšší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme za stálého míchání oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, celer a česnek. Přilijeme víno a když se odpaří, přidáme rajčata i se šťávou. Vmícháme kečup a papriku, osolíme, opepříme a bez pokličky zlehka povaříme asi 20 minut do zhoustnutí.
-
3
Nakonec vmícháme scezené fazole, opečené klobásy a vše prohříváme asi 10 minut.
-
4
Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.