Bramborový koláč se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 49 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 129.8 mg
- Draslík 1182.9 mg
- Vláknina 15950 mg
- Vitamín A 15950 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Šalotku a česnek taktéž oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, slaninu na úzké proužky. Bylinky nasekáme.
-
2
Zapékací formu vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na dvě části, každou vyválíme na plát. Jeden plát vytvoříme trochu větší, než je zapékací forma. Vyložíme jím formu, posypeme vrstvou brambor, osolíme, opepříme a posypeme slaninou, cibulí, česnekem a bylinkami.
-
3
Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Překryjeme druhým plátem těsta. Okraje pevně spojíme a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 225 °C 75 minut.
-
4
Upečený koláč vyjmeme z trouby, na vrchní straně vykrojíme kolo do těsta, které vyjmeme. Nalijeme dovnitř smetanu.
-
5
Přiklopíme odkrojeným těstem a necháme ještě 15 minut zapékat.