Nákyp z eidamu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Strouhanka
  • 10 g Olej rostlinný
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Tuk rostliný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 102.7 mg
  • Vláknina 1200 mg
  • Vitamín A 1200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strouhanku zvlhčíme mlékem, sýr nahrubo nastrouháme, z bílků ušleháme tuhý sníh. Zapékací mísu vytřeme tukem.

  • 2

    Do ušlehaných žloutků se solí vmícháme sýr, strouhanku a zabalíme sníh. Směs vlijeme do zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě přibližně dvacet minut.

Komentáře k receptu