Španělský nákyp s klobásou Chorizo
Suroviny
- 500 g Brambory
- 400 g Cuketa
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 400 g Klobása Chorizo
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Šafrán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 55 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 355.8 mg
- Draslík 1184.7 mg
- Vláknina 13320.7 mg
- Vitamín A 13320.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a ve slupce vaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
-
3
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. V pánvi rozpálíme olivový olej a opékáme na něm cibuli, papriku a cuketu. Okořeníme šafránem, solí a pepřem. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.
-
4
Do pánve dáme nakrájenou klobásu Chorizo a minutu ji opékáme. Přidáme kostky brambor a opékáme další 3 minuty. Klobásu s bramborami smícháme se zeleninou. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a s rajčaty přidáme do mísy ke směsi. Vše promícháme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do trouby na 30 minut.