Zapečená čekanka se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1266 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 89 g
- Sodík 1105 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 113.5 mg
- Draslík 709.8 mg
- Vláknina 12928.8 mg
- Vitamín A 12928.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku omyjeme, očistíme a seřízneme spodní část. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Petržel omyjeme a nasekáme. Ementál nastrouháme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a čekanku v ní blanšírujeme 8 minut. Poté vyndáme a necháme okapat.
-
2
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní čekanku, osolíme a opepříme. Na čekanku rozložíme jarní cibulku, slaninu a polovinu petrželky. Vše přelijeme bešamelovou omáčkou a posypeme zbytkem petrželky a nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Poté ihned podáváme.