Parmigiana s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 958.7 mg
- Vláknina 8567.3 mg
- Vitamín A 8567.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata a cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky. Parmazán nastrouháme, mozzarellu nakrájíme na plátky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme. Rajčata a cuketu osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
-
2
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Do zapékací mísy navrstvíme cuketu, rajčata, cibuli, česnek, mozzarellu, bazalku a zalijeme rajčatovou omáčkou s bylinkami. Vše posypeme nastrouhaným parmazánem a dáme zapéct. Po upečení vyjmeme a ihned podáváme.