Parmigiana s cuketou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Cuketa
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 250 g Mozzarella
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Omáčka rajčatová
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 958.7 mg
  • Vláknina 8567.3 mg
  • Vitamín A 8567.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata a cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky. Parmazán nastrouháme, mozzarellu nakrájíme na plátky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme. Rajčata a cuketu osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Do zapékací mísy navrstvíme cuketu, rajčata, cibuli, česnek, mozzarellu, bazalku a zalijeme rajčatovou omáčkou s bylinkami. Vše posypeme nastrouhaným parmazánem a dáme zapéct. Po upečení vyjmeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu