Pečené artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 38 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 328.5 mg
- Vláknina 7459 mg
- Vitamín A 7459 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky zbavíme dřevnatých částí, skrojíme listy a odkrojíme stonek.
-
2
Necháme 15 minut povařit ve vroucí osolené vodě. Poté necháme okapat, vyjmeme štět a pokapeme citrónovou šťávou.
-
3
Chleba zbavíme kůrky, střídku osmahneme společně s utřeným česnekem na rozpáleném oleji. Necháme zezlátnout a poté zalijeme octem.
-
4
Uvedeme k varu, poté přimícháme pokrájenou petrželku, mátu a fenykl. Osolíme a opepříme.
-
5
Vzniklou směsí naplníme artyčoky, přendáme je do zapékací mísy, zalijeme šťávou z pánve, vínem a vývarem. Zakryjeme alobalem a přiklopíme poklicí. Pečeme 60 minut při 200 °C.