Brambory plněné masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 28 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 1236.8 mg
- Vláknina 13601 mg
- Vitamín A 13601 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a na jedné straně je trochu skrojíme, aby lépe stály v pekáčku. Vybíráme brambory podobné velikosti. Vršek každé brambory seřízneme a dužinu vydlabeme či vykrojíme.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a smícháme s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou petrželí a strouhankou.
-
3
Vydlabané brambory naplníme masovou směsí a vždy přiklopíme skrojkem. Každou bramboru omotáme plátkem slaniny a položíme do máslem vymazaného pekáčku.
-
4
Pečeme 75 minut při 200°C.