Kukuřičná nádivka
Suroviny
- 300 g Chléb celozrnný pšeničný
- 80 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Celer řapíkatý
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 21 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 85.3 mg
- Draslík 329.1 mg
- Vláknina 14973.8 mg
- Vitamín A 14973.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kukuřičný nebo celozrnný chléb nakrájíme na kostky a nasucho opečeme na pánvi nebo na plechu dozlatova. Necháme vychladnout a vsypeme do mísy.
-
2
V pánvi na 60 g másla smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou papriku asi 5 minut. Přidáme nasekaný česnek a ještě krátce smažíme.
-
3
Obsah pánve přesuneme ke chlebu v míse. Vmícháme nasekanou čerstvou šalvěj a podle chuti osolíme a opepříme. Vlijeme rozšlehané vejce, vývar a vše dobře promícháme.
-
4
Směs vložíme do máslem vymazané obdélníkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
5
Nádivku podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečenému masu.