Těstoviny se sýrovou omáčkou z parmazánu a ricotty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 9 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 27.2 mg
- Vláknina 197 mg
- Vitamín A 197 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu osolíme, přivedeme k varu a těstoviny uvaříme al dente.
-
2
Mezitím v misce ušleháme ricottu dohladka, vmícháme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
-
3
Těstoviny přemístíme do předehřáté servírovací mísy a vmícháme omáčku. Přidáme máslo a vložíme na několik minut do teplé trouby. Po vyjmutí dozdobíme nasekanou petrželkou nebo bazalkou a podáváme.