Babiččiny rakotkrumple

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 kg Salám měkký
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1789 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 222.2 mg
  • Draslík 1493.4 mg
  • Vláknina 12539.8 mg
  • Vitamín A 12539.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme vejce a brambory a obojí pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Do vymazaného pekáče pokládáme střídavě vrstvu osolených a opepřených brambor, vrstvu vajíček a salámu.

  • 3

    Předposlední vrstvu potřeme zakysanou smetanou a poslední vrstvu brambor posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Dáme zapéct do středně vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu