Vepřové nožičky v rosolu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chléb konzumní
  • 120 g Okurky nakládané
  • 20 g Sůl
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Pepř černý celý
  • 800 g Vepřové nožičky
  • 10 g Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2570 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 176 mg
  • Draslík 151 mg
  • Vláknina 1441.5 mg
  • Vitamín A 1441.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové nožičky dobře očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí vody. Po chvíli se vytvoří pěna, kterou sebereme. Přidáme sůl, pepř a nové koření. Vaříme zvolna hodinu a půl. Nožičky vyjmeme, obereme od kosti, maso nakrájíme nahrubo, vrátíme do vývaru a povaříme 10 minut.

  • 2

    Vývar scedíme, sebereme tuk, maso vložíme do formiček, do vývaru přisypeme želatinu, uvaříme podle návodu na obalu a maso ve formičkách zalijeme. Necháme vychladnout.

  • 3

    Podáváme s chlebem a kyselými okurkami.

Komentáře k receptu