Sardinky v aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1632 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 143.8 mg
- Vláknina 5445 mg
- Vitamín A 5445 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardinky vykucháme, odřízneme hlavy, opatrně vyjmeme páteř a filátka rozložíme na vál. Na každé filátko nasypeme trochu posekaného kopru a zabalíme do závitku. Zpevníme párátky a vyskládáme do pekáčku, podlijeme osoleným rybím vývarem a dáme zapéct. Pečeme 10 minut.
-
2
Závitky rozdělíme do aspikových formiček, na každé položíme plátek citronu, ve vývaru v pekáčku uvaříme želatinové plátky podle návodu a zalijeme závitky. Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.