Kapr dušený v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Kapr obecný
  • 20 g Olej rostlinný
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • 2 plátek Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 401.1 mg
  • Vláknina 94 mg
  • Vitamín A 94 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, osolíme a naporcujeme.

  • 2

    Naporcovaného kapra položíme na alobal, který jsme potřeli lžičkou oleje, porce zakápneme olejem a dobře do alobalu zabalíme. Poté vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme. Po zhruba půl hodině opatrně vyjmeme rybu v alobalu na mísu, alobal rozbalíme tak, aby nevytekla šťáva, a kapra rozdělíme na talíře. Porce polijeme šťávou z alobalu, ozdobíme plátkem citronu a jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře k receptu