Kapr dušený v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 17 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 401.1 mg
- Vláknina 94 mg
- Vitamín A 94 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, osolíme a naporcujeme.
-
2
Naporcovaného kapra položíme na alobal, který jsme potřeli lžičkou oleje, porce zakápneme olejem a dobře do alobalu zabalíme. Poté vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme. Po zhruba půl hodině opatrně vyjmeme rybu v alobalu na mísu, alobal rozbalíme tak, aby nevytekla šťáva, a kapra rozdělíme na talíře. Porce polijeme šťávou z alobalu, ozdobíme plátkem citronu a jako přílohu volíme vařené brambory.